Výhody varenie v naparovacím hrnci
1. Rýchlosť prípravy jedla
=> Dôvod: Je možné variť niekoľko rôznych surovín naraz. Napríklad v hrnci polievku, v prvom poschodí výparníka zemiaky a v ďaľšom mäso. Tým dochádza k časovej aj energetickej úspore.
2. Zachovanie vitamínov, minerálov a antioxidantov po uvarení
=> Dôvod: Tým, že sa jedlo neluhuje vo vriacej vode, zostávajú v ňom vitamíny, minerály a antioxidanty aj po uvarení.
3. Zdravé varenie bez tukov, olejov
=> Dôvod: Pri varení v pare sa nepoužívajú tuky a oleje, z tohto dôvodu je varenie v pare vhodné aj pre diabetikov.
4. Jedlo sa nepripaluje
=> Dôvod: Vďaka absencii tukov, ktoré pri príprave v pare nieje treba, sa jedlo nepripaluje.
5. Ľahká údržba
=> Dôvod: Vďaka absencii používania tukov stačí parná nástavba a riad, v ktorom sa varí voda, bez námahy umyť.
6. Chutné jedlo aj po ohrievaní
=> Dôvod: Jedlo zohriate v pare nestratí svoju pôvodnú chuť, farbu, ani vôňu a preto je chutnejšie než jedlo zohriate v mikrovlnej rúre.
Ďalej pokračujte na: varenie v pare
Späť