PREČO SI VYBRAŤ PANVICU S ODNÍMATEĽNOU RUKOVÄŤOU?
Každý kuchár vie, že panvica patrí medzi najdôležitejší druh riadu, ktorý sa v kuchyni používa. Nemusíme na nej iba vyprážať, môžeme ju využiť aj na bežné varenie, dusenie, grilovanie a dokonca aj zapekanie a pečenie v rúre..
Vďaka odnímateľnej rukoväti panvica šetrí miesto, a to nielen v priestore, kde ju máte uloženú, ale aj v chladničke, na sporáku, v umývačke riadu, ba aj v rúre!
Ak chcete kvalitnú panvicu s dostatočnou životnosťou, ktorá by umožňovala pohodlnú prípravu jedla a ľahkú údržbu, je potom pre Vás titán vhodná voľba.
Výhody titánového riadu
- Titán je materiál, ktorý prepožičiava riadu skvelé tepelné vlastnosti, ktoré mu dodáva zliatina hliníku a kremíku - panvica príjme teplo rýchlo zo sporáku a rovnomerne ho rozprestrie po povrchu.
- Nezanedbateľné sú aj jeho dno a steny, ktoré teplo akumulujú a vďaka tomu pokrmy vydržia teplé dlhšiu dobu a nie je nutné ich po určitej dobe znova ohrievať.
- Okrem toho nehrozí deformácia riadu pri zmenách teplôt - riad sa nezdeformuje pri príliš silnom zdroji tepla ani v prípade, že nalejeme studenú vodu do rozpálenej panvice.
- Navyše, vďaka kvalitnému nepriľnavému povrchu môžeme pripravovať pokrmy bez tuku, pripálenia a drhnutia - panvica sa veľmi ľahko čistí.
- Panvice sú vhodné na všetky typy varných plôch - plyn, elektrina, sklokeramika a indukcia.
- Veľkým bonusom je potom aj viacúčelové využitie, pretože panvice vyrobené z titánu je možné používať ako na sporáku, tak aj v rúre do 240 °C po odopnutí rukoväte.
V ponuke nájdete celú radu rôznych veľkostí a objemov panvíc.Väčšina panvíc je dodávaná aj so sklenenou pokrievkou, ktorá je tiež vhodná do rúry a je žiaruvzdorná do 240 °C. V ponuke sú aj špeciálne modely panvíc, medzi ktoré patria panvice na lievance, grilovacie panvice alebo panvice na palacinky.