ČÍNA S KURACÍM MÄSOM - RECEPT
Čas prípravy a varenia cca 35 minút.
Suroviny potrebné na 2 porcie:
400 g kuracích pŕs, 1 cibuľa, 1/2 póru, 1/2 lyžice kari, 1 vajce, 3 papriky (najlepšie zelená, žltá a červená), 2 lyžice solamylu, 6 lyžíc tmavej sójovej omáčky, 1 lyžica rastlinného oleja
Postup prípravy mäsa: cca 10 minút
- mäso nakrájame na kocky
- na nakrájané mäso nalejeme 1 PL rastlinného oleja, 1 PL sójovej omáčky, posypeme kari korením a obalíme v solamyle a vajíčku
Mäso necháme marinovať, medzi tým si pripravíme zeleninu.
Postup prípravy zeleniny: cca 5 minút
- nakrájame cibuľu na plátky
- nakrájame pór na kolieska
- nakrájame papriku na štvorčeky cca 2x2cm
Postup varenia: cca 15 – 20 minút
- mäso sprudka orestujeme cca 5 minút
- dozlata orestované mäso si preložíme do inej nádoby
- do wok panvice, v ktorej sme robili mäso dáme orestovať zeleninu, restujeme
cca 3 minúty - zalejeme 5 PL sójovej omáčky a prikryjeme pokrievkou, dusíme cca 2 minúty
- pridáme späť mäso, všetko premiešame a môžeme podľa vlastnej chuti ešte chvíľu povariť, ideálny čas cca 5-10 minút
Ako prílohu odporúčame ryžu alebo rezance.
Video ukážka varenia vo wok panvici
Wok panvica
TIP: Najľahšie uvaríte čínu s kuracím mäsom v titánovej wok panvici s pokrievkou. Pozrite si našu ponuku.